Víno patří ke grilu!

Víno patří ke grilu!

Víno patří ke grilu!
Jaké víno se hodí k jednotlivým masům, rybám nebo sýrům?

S obdobím léta je spojené i oblíbené grilování, pikniky a posezení s přáteli. A ke grilovanému masu jistě patří i dobré víno. A jaké víno se hodí k jednotlivým druhům grilovaného masa, vám poradíme v následujícím článku.

Zažité obecné pravidlo říká, že ke světlému masu např. kuřecímu, krůtímu, rybě nebo salátům se nejlépe hodí podávat bílá vína. K tmavému masu např. hovězímu nebo zvěřině by se měla podávat vína červená. Pokud si ovšem chcete více pohrát se snoubením vína a konkrétních pokrmů, sepsali jsme pro vás pár tipů, které by mohli vaše přátelé nebo obchodní partnery opravdu příjemně potěšit a vaše grilování se stane legendárním.

Jaké víno podávat k masu?
Jaké víno se hodí v rybě?

Velmi důležitá je zvolená úprava ryb. Obecně platí, že k jemným rybám podáváme lehčí bílá vína, k rybám tučnějším pak bílá vína zralejší a plnější.

Jak je to se sýry?

Oblíbené pohoštění k vínu představují sýry. Vyhněte se podávání chipsů nebo slaných oříšků, které chuť vína dokáží „zničit“. Pozor také na výraznou chuť oliv. Naopak neutrální vlašské ořechy nebo mandle do mističek bez obav nasypejte.